Районна прокуратура - Сандански разследва случай във връзка с подадена жалба от водач на МПС срещу полицейски служители за нанесен побой

Районна прокуратура - Сандански разследва случай във връзка с подадена жалба от водач на МПС срещу полицейски служители за нанесен побой

BOBSTH 14:18:31 05-09-2018
RM1415BO.032
Сандански - прокуратура - разследване

Районна прокуратура - Сандански разследва случай
във връзка с подадена жалба от водач на МПС срещу
полицейски служители за нанесен побой


Благоевград, 5 септември /Димитър Владов, БТА/
На 4 септември в 16:03 ч., в Районна прокуратура - Сандански е постъпила жалба от Г.А., в която се твърди, че му е нанесен побой от полицейски органи при изпълнение на служебните им задължения. Към нея са били приложени медицински документи с резултати от извършени прегледи, съобщиха от прокуратурата.
По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс, водено под наблюдението на Районна прокуратура - Сандански.
В хода на разследването към настоящия момент е установено, че на 3 септември около 23:55 ч., на ул. "Стефан Стамболов" в Сандански, се намирал дежурен автопатрул, където служители на РУ изпълнявали служебните си задължения. В този момент към тях се движел водачът на лек автомобил Г.А., на когото бил подаден сигнал със стоп палка за спиране, обаче той не се подчинил. Мъжът направил маневра "обратен завой", след което напуснал мястото. Последвало преследване на колата от автопатрула из целия град. В един момент водачът спрял автомобила, излязъл от него и побягнал, след което бил настигнат от полицейските служители и задържан.
Г.А. е бил прегледан от съдебен лекар, който му е издал медицинско удостоверение. Констатираните увреждания представляват временно разстройство на здравето неопасно за живота.
Междувременно водачът на лекия автомобил Г.А. е бил изпробван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, като пробата е била положителна - 1,86 промила, за което е било образувано бързо производство. Очакват се резултати от назначената химическа експертиза на кръвната проба на лицето. Предстои Г.А. да бъде привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления - управление на МПС след употреба на алкохол и противозаконно пречене на органите на властта да изпълняват служебните си задължения.
Разследването по случая продължава.


/РУМ/