Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч

Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч

BOBSTH 14:17:01 05-09-2018
RM1414BO.031
Ловеч - телефонни измами

Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч


Ловеч, 5 септември /Даниела Балабанова, БТА/
Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч, съобщават от областната дирекция на МВР. И тримата потърпевши са жени от града на възраст 71, 87 и 64 години. Те са измамени по идентичен и добре познат вече способ. Непознат се е обадил на стационарен или мобилен телефон, представяйки се за полицейски служител. Заявил на потърпевшите, че те са набелязани и ще станат жертви на телефонни измамници и за да подпомогнат залавянето на мошениците, трябва да предадат всички налични свои ценности и пари на определени за целта места, а "полицията" после ще им ги върне.
По този начин 71-годишната жена е дала 2290 лева, 200 евро, два златни пръстена и две златни гривни. Осемдесет и седемгодишната ловчалийка е измамена със сумата от 2830, която е хвърлила през терасата, а 64-годишната е оставила под контейнери за отпадъци в центъра на града сумата от 2000 лева.
В районното управление в Ловеч са образувани три досъдебни производства и работата по случаите продължава.
Във връзка с продължаващите телефонни измами, криминалисти от ловешката полиция алармират гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод.

/РУМ/