Община Белене ще посрещне гости от Италия на празника си през септември

Община Белене ще посрещне гости от Италия на празника си през септември

BOBSTH 11:16:01 30-08-2018
PP1113BO.011
Белене - панаир - предстоящо

Община Белене ще посрещне гости
от Италия на празника си
през септември


Белене, 30 август /Малин Решовски, БТА/
Община Белене ще посрещне гости от община Вигонца - Италия, за своя празник, когато ще отбележи 54 години от обявяването на Белене за град. Това съобщи кметът Милен Дулев.
Белене и Вигонца са побратимени от 10 години и има традиция - италианската община дава стипендия в размер на 1000 евро на ученик от Белене, който има отношение както към училищния, така и към обществения живот, поясни Дулев. Тази година за първи път ръководството на община Вигонца е решило да награди двама младежи от Белене - момиче и момче, със стипендии от по 750 евро. Двамата - Велина Великова и Венелин Илиев, които през учебната 2018-2019 г. ще бъдат в 12-ти клас на СУ "Димчо Дебелянов", ще получат наградата си по време на тържественото откриване на празниците на Белене - на 7 септември, от 20.30 часа, на площад "България".
Празниците на Белене ще имат тридневна програма - от 7 до 9 септември. Новото тази година са турнирите по волейбол и по футбол за деца. Вечерите в петък и в събота ще има DJ парти пред посетителския център на природния парк "Персина".
За празниците са очаквани много гости - депутати, министри, кметове на съседни общини, партньори на община Белене.
По време на панаира всеки жител на Белене ще посрещне гости - идват си и хората, които живеят извън Белене, за да видят развитието му, коментира Милен Дулев.
/ПП/