За първи път Пловдив ще е домакин на Дни на кубинската култура

За първи път Пловдив ще е домакин на Дни на кубинската култура

BOBSTH 16:01:01 27-08-2018
IS1558BO.016
Пловдив - Дни на кубинската култура

За първи път Пловдив ще е домакин на Дни на кубинската култура


Пловдив, 27 август /Таня Благова, БТА/
За първи път Пловдив ще е домакин на Дни на кубинската култура - от 7 до 12 септември, съобщиха от пресцентъра на общината.
"Целта е да разкрием красотата на кубинското изкуство и пловдивчани да се докоснат до магията на кубинската история, традиции, култура, природа и музика, запазвайки настроението от лятото за по-дълго време", обясняват организаторите на събитието.
В първия ден танцьори от различни клубове в града ще поставят началото с флашмоб в централни точки на града. Кулминацията е "Cuban Weekend" на 8 и 9 септември, когато ще бъде посрещнат кубинският танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура. Той ще представи уроци по кубински танци (салса, афро-кубинска боди изолация и регетон). От 10 до 12 септември организаторите обещават незабравима танцова фиеста в Цар-Симеоновата градина, водена от кубинската звезда, тематични лекции и фоторазкази, загатващи красотата на Куба, демонстрация и дегустация на кубински коктейли и горещо парти с най-големите салса клубове в града.
Събитието се организира с подкрепата на Пловдивски културен институт и Община Пловдив - Европейска столица на културата - 2019./ИС/