Общината ремонтира детските площадки в Стара Загора

Общината ремонтира детските площадки в Стара Загора

BOBSTH 15:16:31 27-08-2018
IS1514BO.011
Стара Загора - ремонти - деца

Общината ремонтира детските площадки в Стара Загора


Стара Загора, 27 август /Румяна Лечева, БТА/
Близо 50 детски площадки на територията на централната част и кварталите на Стара Загора се ремонтират това лято, информират от пресцентъра на общината. За целта са осигурени над 50 000 лв. от общинския бюджет. Повредените съоръжения за игра и паркова мебел се подменят с нови.
През първия етап на строително-монтажните работи ще бъдат ремонтирани 21 детски площадки на обща стойност 19 283,40 лв. Вторият етап обхваща обновяването на 28 места за игра, а количествено-стойностната сметка за СМР е 32 488,80 лв.
Извършва се ремонт на оградите на детските площадки като се монтират дървени летви и детайли на място на липсващите или счупени такива. Ще се поставят нови врати на детските площадки, подменят се повредените елементи на детските съоръжения. Възстановява се ударопоглъщащата каучукова настилка, кошчета за отпадъци и други елементи.
Някои от ремонтите се налагат заради амортизация на съоръженията, но повечето са за ликвидиране на последствията от вандалски прояви.
Изграждането на нови, безопасни детски и спортни площадки във всички квартали на Стара Загора е записано в Програмата за управление на кмета Живко Тодоров за мандат 2015-2019 година. Досега по време на неговото управление са изградени над 50 нови детски площадки.

/ИС/