Международен проект представя живопис на художници от пет страни в Димитровград

Международен проект представя живопис на художници от пет страни в Димитровград

BOBSTH 14:51:01 27-08-2018
IS1448BO.009
Димитровград - празници - изложба

Международен проект представя живопис на художници от пет страни в Димитровград


Димитровград, 27 август /Николай Грудев, БТА/
Международният проект "Art Voyage" ще представи в Димитровград творби на 14 художници от 5 държави, съобщиха от художествената галерия "Петко Чурчулиев", която е домакин на откриващата се в сряда изложба. За групата "Арт Интернешънъл Груп" това е надграждане на предишния и проект "Безгранично изкуство", който в периода 2014 - 2016 година е бил презентиран в различни краища на света, добави той.
Авторите в проекта, които пътешестват и се запознават с езиците и културата на различни страни, изразяват и споделят своята собствена култура в своеобразен диалог със своята публика. Посредник за културния обмен е най-универсалният език - този на изкуството, уточняват в анотация от галерията.
Българските творци в тази проява на групата са Светлозар Недев и Надежда Стойнева, както и Павлина Копано /България, Турция/, която е дългогодишен преподавател в Димитровград и куратор на изложбата. "Тя може да предизвика междукултурен шок с работите на представители на различни национални школи. Посетителите могат да очакват много цветове и палитра, богата като самия живот", каза на БТА галеристката Антоанета Станчева.
Изложбата е част от тържествата по случай 71-годишнината от основаването на Димитровград и ще остане отворена до края на ноември.

/ИС/