В Търговище започна дарителска кампания за приюта на отец Иван в Нови хан

В Търговище започна дарителска кампания за приюта на отец Иван в Нови хан

BOBSTH 14:21:31 27-08-2018
IS1419BO.007
Търговище - дарителска кампания - Отец Иван

В Търговище започна дарителска кампания за приюта на отец Иван в Нови хан


Търговище, 27 август /Боряна Димитрова, БТА/
В Търговище започна дарителска кампания за приюта на отец Иван в Нови хан. Събират се от дрехи и обувки, през хранителни продукти, до дърва за огрев, съобщи за БТА организаторът на инициативата Снежана Йорданова. Подкрепа получават и от ръководството на читалище "Развитие".
Идеята за подпомагане на хората в нужда се заражда след смъртта на майката на Снежана. Тя разговаря с отец Григорий от приюта, които споделя за потребностите на хората, за които се грижат. Така в търговищкия квартал "Въбел" в петък миналата седмица е обявена благотворителната акция. В магазините са поставени кутии за парични дарения, отделно добри хора, пазарувайки купуват и даряват пакетирани продукти и храни.
Снежана Йорданова допълни още, че вече са събрани 13 чувала със запазени дрехи и обувки. Фирми от региона обещават да дарят млека, сирене и хляб. Зеленчукова борса дарява картофи и лук. Производител на перилни и миещи препарати от Лозница също се включва в акцията, а фирма за дърва за огрев от Велики Преслав ще дари определено количество.
Осигурен е и бус, който ще транспортира продуктите до Нови хан. Сега е нужно да бъде дарено гориво на стойност 200 лв., каза още Йорданова, която е не крие задоволството си от факта, че "хора с добри сърца" са откликнали за призива й.
Благотворителната кампания ще продължи до края на септември.

/ИС/