Плевенско сдружение е партньор в международен проект, посветен на предстоящите избори за ЕП

Плевенско сдружение е партньор в международен проект, посветен на предстоящите избори за ЕП

BOBSTH 11:23:31 27-08-2018
PP1120BO.002
Плевен - ЕС - проект

Плевенско сдружение е партньор в международен
проект, посветен на предстоящите
избори за ЕП


Плевен, 27 август /Малин Решовски, БТА/
Плевенското сдружение "Учебна работилница Европа" започна работа по проект, финансиран от ЕК, който е наречен "Участие на гражданите в Европа - европейски избори и оформяне на бъдещето" /ИЗБОР/, съобщиха от неправителствената организация.
Включването на сдружението има подкрепата на община Плевен, а в работната група участва секретарят й Паулина Кирова.
Координатор е сдружението "Правото в Европа" от Йена /Германия/, а останалите партньори са EDUCOMMART - Гърция, и Sambucusforum vzw от Мехелен /Белгия/.
Целта на проекта ИЗБОР е в партньорските страни да се обсъждат процесите на вземане на решения на общинско, национално и европейско ниво, като се отчита, че участието на гражданите е ключов фактор за бъдещата жизнеспособност на Европа. Ще бъдат организирани четири международни конференции - в Мехелен, Плевен, Атина и Йена. Те ще бъдат съпътствани от проучвания, онлайн дейности и радиокампании предимно сред хората, които не желаят да участват в избори, и сред евроскептиците.
Конференциите ще са посветени на теми, които са от значение за всеки град. Идеята е дебатите да мотивират гражданите да упражняват своята отговорност чрез гражданско участие и избирателна активност. Предвидени са интервюта на улицата, семинари и други прояви, които целят да се чуе гласът на европейските избиратели.
/ПП/