В Плевен продължава събарянетона опасните стари сгради

В Плевен продължава събарянетона опасните стари сгради

BOBSTH 16:49:01 10-08-2018
GI1646BO.003
Плевен - община - стари сгради

В Плевен продължава събарянето
на опасните стари сгради


Плевен, 10 август /Малин Решовски, БТА/
В Плевен продължава събарянето на опасните стари сгради. Днес започна разчистването на премахнатите три постройки, които са освидетелствани като негодни за живеене общински имоти, съобщи пресцентърът на общината.
Община Плевен започна тази акция през 2016 година. Новите терени, който се разчистват са на бул. "Христо Ботев" - 187, ул. "Ген. л-т Атанас Стефанов" 13 и бул. "Георги Кочев" - 46. След представяне на ценови оферти от две дружества, общината е избрала едното от тях да извърши тези дейности.
Пресцентърът цитира кметът Георг Спартански, който е заявил, че настаняването в общински жилища е услуга, осигурявана в съответствие с водената социална политика. Тя е насочена към хора, които нямат средства да закупят собствено жилище или да плащат свободен наем. Настанените не бива да забравят, че освен да си плащат редовно наема, имат и други задължения - да поддържат имота, да пазят чистота, да не вдигат шум, е коментирал Спартански и е уточнил, че на тези, които не спазват правилата, се изготвят заповеди за прекратяване на настаняването им в общински жилища.

/ГИ/