Премахнаха 35 опасни дървета в Радомир

Премахнаха 35 опасни дървета в Радомир

BOBSTH 10:17:31 10-08-2018
MH1015BO.001
Радомир - опасни дървета - премахване

Премахнаха 35 опасни дървета в Радомир


Радомир, 10 август / Елка Робева, БТА /
Премахнати са 35 опасни дървета в Радомир, съобщи кметът на общината Пламен Алексиев. По думите му те били стари, разрушавали покриви, повдигали паважа. В района на градския стадион били отсечени 10 тополи, които се оказали кухи. Премахваме дърветата от всички тротоари, защото пречат, посочи Алексиев. Първоначално хората негодували, но впоследствие приели позицията, че мястото на дърветата е в алеите, а не на тротоарите, коментира радомирският кмет.
Предстои да бъдат подменени брезите и кестените - около 40 на брой в центъра на града, по алеята, свързваща площад "Свобода" с музей "Войнишко въстание". Мястото е емблематично за града, алеята е любимо място за разходка на радомирци, затова възнамеряваме да организираме допитване относно подмяната на дърветата, каза Алексиев.
Кметската управа предлага старите кестени и брези да бъдат премахнати и подмени с нови, да се монтира поливна система, да се направят нови бордюри и се сложат пейки. Според Алексиев обновяването ще струва 30 000 лв. и общината има готовност да го финансира.
/МХ/