Плевенската филхармония снощи закри сезона си с новосъздадения квартет "ГеоМарЧаЛо"

Плевенската филхармония снощи закри сезона си с новосъздадения квартет "ГеоМарЧаЛо"

BOBSTH 11:32:31 14-07-2018
GI1130BO.009
Плевен - филхармония - сезон - закриване

Плевенската филхармония снощи закри сезона
си с новосъздадения квартет "ГеоМарЧаЛо"


Плевен, 14 юли /Малин Решовски, БТА/
Плевенската филхармония закри сезона си снощи с програмата "Класик поп-рок, симфони проджект" на новосъздадения квартет от млади музиканти "ГеоМарЧаЛо".
С нашата формация ще свирим вечната музика, каза за БТА инициаторът за проекта, цигуларят Чавдар Вълков. Всеки човек има изживяване с някоя от песните в програмата ни - връщане към детството, към първата любов, към изгубена любов, към страстта - към всичко, което се случва в един човешки живот, допълни младият музикант. Започнах с проекта "Цигулката в рока", който се разрасна в квартет с моите приятели Георги Милтиядов /пиано/, Марина Белчева и Лора Табакова /виолончело/, допълни Вълков. Той подчерта ролята на 20-годишния Милтиядов, който е автор на симфоничните оркестрации и аранжименти на всички творби, които прозвучаха снощи в парка на музея в Плевен. Георги е богатство за България, продължава да учи тук и желае да остане тук, посочи Вълков. Снощи Милтиядов се изяви като диригент на филхармонията, пианист и певец.
Програмата бе приета с много аплаузи от многобройна публика. Финалът бе поставен с впечатляващо изпълнение на Люси Дяковска на българска песен - "Лудо младо", и с празнични фойерверки.
Тази програма получи подкрепата на директора на Плевенската филхармония Любомир Дяковски и ще остане в репертоарния план за следващия сезон, за да може публика и от други градове да се докосне до вечните хитове от различни жанрове, каза Чавдар Вълков./ГИ/