В община Ловеч започват ремонти за възстановяване на щетите от поройните дъждове

В община Ловеч започват ремонти за възстановяване на щетите от поройните дъждове

BOBSTH 18:20:32 13-07-2018
MM1818BO.012
Ловеч - дъждове - щети - ремонти

В община Ловеч започват ремонти за възстановяване на щетите от поройните дъждове


Ловеч, 13 юли /Даниела Балабанова, БТА/
В община Ловеч започват ремонти за възстановяване на щетите от поройните дъждове, съобщават от общинската администрация. Щетите след интензивните валежи на 7 и 8 юли в Ловешко са точно констатирани в протокол на комисия, назначена със заповед на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.
В село Соколово са пострадали три улици - "Под липите" "Трифон Кунев" и "Петко Войвода". Водата е подкопала и разрушила асфалтовата настилка, изровена е част от основата. Има затлачени водостоци. Те са трудни проходими за моторни превозни средства, а "Петко Войвода" и за пешеходци.Становището на комисията е за спешен ремонт и нова асфалтова настилка, отводняване и ремонт на водостоците.
Комисията е установила също, че в село Радювене след силен валеж коритото на река Тоша е преляло. Водата е повалила дървета, храсти и клони, с което е намалила проводимостта, реката е излязла от коритото и заляла прилежащи улици и жилищни имоти. Най-засегнати са два имота и един мост. Водата е стигала до метър височина, увредени са обзавеждане, вещи, огради, удавени са дребни домашни животни. Необходимо е спешно почистване на коритото и възстановяване на металния парапет на моста.
Констатирани са щети и в село Абланица, където са пострадали животни в птицеферма. Остойностяват се щетите, след което ще бъде сезирана Комисията за защита от бедствия и аварии.
Тази седмица е започнало изграждането на подпорната стена на републикански третокласен път в село Казачево. Срокът на ремонта е 35 календарни дни, стойността е 58 хиляди лева.
/ММ/