До есента ще са благоустроени междублокови пространства по проект в Хасково

До есента ще са благоустроени междублокови пространства по проект в Хасково

BOBSTH 16:44:31 13-07-2018
PP1642BO.015
Хасково - благоустрояване - ремонти

До есента ще са благоустроени
междублокови пространства
по проект в Хасково


Хасково, 13 юли /Николай Грудев, БТА/
Очаква се до тази есен и до крайния договорен срок - 26 октомври, да приключат основните строителни работи по проекта за благоустрояването на междублокови пространства в Хасково, който е за над 3,713 милиона лева и е финансиран по ОП "Региони в растеж", съобщи общинският пресцентър.
Готова е детската площадка на ул. "Атон", за чиято модернизация и за пространството около площадката са били вложени около 30 хиляди лева. Площадката вече е била сертифицирана.
В ход е реконструкцията на над девет декара междублокови пространства в района на улиците "Тутракан", "Булаир" и "Одрин", информират от общината.
Изцяло е била изградена подземната комуникация на над 33 декара междублоково пространство в квартал "Бадема". Поставят се бордюри, изграждат се тротоари. В двете зони на квартал "Орфей" - с обща площ над 20 декара, също е била положена подземната комуникация. Изграждат се тротоари, оформят се новите зелени зони, поставят се основите на спортни площадки.
В зоните е предвидено изграждането на детски площадки, включително за деца с увреждания; зони за отдих; спортни игрища с изкуствена настилка. Всичките райони ще имат обновени алеи, места за паркиране, ново озеленяване със системи за поливане, се допълва в съобщението.
/ПП/