Шуменският окръжен съд задържа под стража непълнолетен обвиняем за умишлено убийство

Шуменският окръжен съд задържа под стража непълнолетен обвиняем за умишлено убийство

BOBSTH 16:30:31 13-07-2018
PP1628BO.014
Шумен - убийство - арест

Шуменският окръжен съд задържа под стража
непълнолетен обвиняем
за умишлено убийство


Шумен, 13 юли /Деян Герговски, БТА/
Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо непълнолетния И.И., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Най-тежката мярка за процесуална принуда е наложена по изключение на 17-годишния обвиняем, като съдът мотивира определението си с високата степен на обществена опасност и с факта, че срещу И.И. се води разследване и по друго досъдебно производство - за причиняване на телесна повреда.
На 8 срещу 9 юни т.г. 17-годишният обвиняем, заедно с потърпевшата Е.Р. и други свидетели по делото, се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил Е.Р. Жената отишла до селския магазин, после отново се върнала в къщата. Тогава обвиняемият излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.
Е.Р. била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой.
След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско. Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
/ПП/