Четири лифта работят през летния сезон в Пампорово-Мечи чал

Четири лифта работят през летния сезон в Пампорово-Мечи чал

BOBSTH 15:29:31 13-07-2018
PP1527BO.008
Пампорово - лифт - Мечи чал

Четири лифта работят
през летния сезон
в Пампорово-Мечи чал


Смолян, 13 юли /Христина Георгиева, БТА/
Четири лифта са в движение през летния сезон в Пампорово-Мечи чал, информират от "Пампорово" АД. От дружеството инвестират през тази година в активна лятна програма, с която курортът да се наложи като целогодишна дестинация. Наред с условията за планинско колоездене във Велопарк "Пампорово", курортът залага на богата гама от възможности за спорт и активна почивка - плуване, езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, алпийски маршрути и др. Български, израелски и френски туристи летуват в Пампорово през юли.
Работят лифтовите линии "Студенец-Снежанка", "Скицентър-1 /бившата автогара/ - Студенец", "Мечи чал" и "Снежанка-Смолянски езера".
Велопарк "Пампорово" включва 35 км маршрути за планинско колоездене с различна степен на трудност. Три от маршрутите са специализирани състезателни трасета за спускане. Във Велопарк "Пампорово" е единственото в България професионално трасе за дисциплината "форкрос".
Спортният център в хотел "Перелик" ще работи през цялото лято. Центърът разполага с 25-метров закрит плувен басейн, който е най-големият в курорта. В конната база в местността "Язовира" в Пампорово има манеж за начинаещи, като са обособени маршрути за по-напреднали.
Приключенската програма за туристите, предпочитащи спортна активност с повече адреналин, предвижда маршрути за напреднали във Велопарк "Пампорово", алпийски занимания, разходка с лодка в пещера и др. Пейнтбол игри са заложени като вариант за компании или групи за тиймбилдинг.
/ПП/