В Плевен бяха на посещение 14 военни аташета, акредитирани у нас от 10 държави

В Плевен бяха на посещение 14 военни аташета, акредитирани у нас от 10 държави

BOBSTH 15:03:31 13-07-2018
RM1501BO.017
Плевен - военни аташета - визита

В Плевен бяха на посещение 14 военни аташета, акредитирани у нас от 10 държави


Плевен, 13 юли /Малин Решовски, БТА/
В Единния център за начална подготовка /ЕЦНП/ в Плевен днес бяха на посещение 14 военни аташета от 10 държави - КНДР, Съpбия, Унгаpия, Швеция, Гъpция, Австрия, САЩ, Полша, Великобритания, Украйна, акредитирани у нас. Това съобщиха от ЕЦНП в Плевен.
Визитата е в съответствие с План за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в България през 2018 г., се посочва в съобщението.
Военните аташета са били посрещнати по стар български обичай с хляб и сол.
Командирът на ЕЦНП полк. Николай Бешев е запознал гостите с мисията и задачите, които изпълнява Единият център - историята му, стуктурата, дислокация, задачи и подчиненост, както и подготовката и участието в операции по поддържане на международния мир и сигурност.
Посочени са задачите на центъра в изпълнение на трите мисии на Сухопътните войски - отбранителна, принос към националната сигурност в мирно време, подкрепа на международния мир и сигурност.
Делегацията е посетила и района на военното формирование, където е била представена техниката и въоръжението, с което разполагат военнослужещите в Плевен. Направена е демонстрация на способности - охрана на ВИП-личност и посещение на занятие по Строева подготовка с обучаеми в Първи модул - Начална военна подготовка.
Акредитираните аташета са посетили музея на ЕЦНП. Показани са оръжейни експонати от 19 век и Първата световна война. Голям интерес са предизвикали военни униформи от 19 век до наши дни.
Командирът на центъра е подарил на всеки от гостите плакет с емблемата на военното формирование в Плевен./РУМ/