Нов квартет в Плевен тази вечер ще стигне до всички жанрове в концерт от хитове

Нов квартет в Плевен тази вечер ще стигне до всички жанрове в концерт от хитове

BOBSTH 14:57:31 13-07-2018
PP1455BO.006
Плевен - експеримент - квартет

Нов квартет в Плевен тази вечер
ще стигне до всички жанрове
в концерт от хитове


Плевен, 13 юли /Малин Решовски, БТА/
В Плевен се ражда нов квартет, които стига до всички жанрове в концерт от хитове тази вечер в парка на Регионалния исторически музей. Това съобщи в пресклуба на БТА в областния град младият пианист Георги Милтиядов, който е в състава, наречен "ГеоМарЧаЛо".
Подбрали сме програмата на концерта си с Плевенската филхармония така, че да достигнем до всички жанрове, каза 20-годишният музикант, автор на всички аранжименти и симфонични оркестрации, които ще изпълнят довечера. Има световни хитове от класиката, попмузиката, рока, латиното. Ще прозвучи по оригинален начин пасо добле. В четвъртата част на Симфония нр. 9 на Дворжак соло барабани на Николай Колев ще привлече вниманието.
Георги Милтиядов ще се изяви за първи път като певец, въпреки, че е пианист. Той ще пее в Концерт за пиано нр. 2 от Рахманинов, аранжиран по интересен начин с песен на Селин Дион. Пианистът разкри, че концертът няма да премине без изпълнение на любимото на милиони танго от Пиацола. Ще има "парчета" на "Лед Цепелин", Майкъл Джексън, Ванеса Мей. Специално за парче от Стинг ще гостува Петър Момчев от оркестъра на БНР. Ще се включат още гости - Звезделина Халтъкова - цигулка, и Люси Дяковска, която ще подкрепи своите приятели от квартета с българска песен.
В новия състав са Чавдар Вълков /цигулка/, Георги Милтиядов /пиано/, Марина Белчева и Лора Табакова /виолончело/.
С този концерт "под звездите" в парка на музея от 21.00 часа Плевенската филхармония ще закрие доста успешния си сезон.
/ПП/