"Демократична България" призова за използване на целия национален ресурс за спасяване на проекта Пловдив - европейска столица на културата

"Демократична България" призова за използване на целия национален ресурс за спасяване на проекта Пловдив - европейска столица на културата

BOBSTH 13:24:32 13-07-2018
GI1322BO.009
Пловдив - "Демократична България" - пресконференция

"Демократична България" призова за използване
на целия национален ресурс за спасяване на проекта
Пловдив - европейска столица на културата


Пловдив, 13 юли /Таня Благова, БТА/
Политическият съюз "Демократична България - Обединение" призова за използване на целия национален ресурс за спасяване на проекта Пловдив - европейска столица на културата /ЕСК/ 2019. Това обявиха на специална пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив председателите Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и регионалните лидери Веселина Александрова и Йордан Иванов.
Смисълът на Пловдив - ЕСК не се изразява само в културни събития, идеята е в града да се изгради инфраструктура, която и в бъдеще да посреща големи фестивали. Всички залагахме на "Пловдив 2019" за обновяване на града ни, каза Веселина Александрова. Нито един от инфраструктурните обекти, заложени в проекта, не е готов шест месеца преди стартирането му. Затова от политическия съюз призоваха премиерът Бойко Борисов да направи изнесено заседание на Министерски съвет в Пловдив и спешно да бъдат предприети мерки за спасяване на този проект. Провалът на кмета на Пловдив ще е провал за България, добави Александрова.
Сега е моментът за мобилизиране на целия национален институционален ресурс за спасяване на това мероприятие, така че то да бъде проведено прилично и пълноценно, каза Христо Иванов. По темата за влизането на България в Еврозоната, той посочи, че специално за нас е създадена нова чакалня, а това, според него, е липса на доверие.
По отношение на Българското председателство на съвета на ЕС ген. Атанас Атанасов , каза че администрацията се е справила, а всичко останало е било политически пиар.
В заключение от политическия съюз обявиха, че се готвят за предстоящите избори за Европейски парламент и за местна власт.


/ГИ/