Шуменски социалисти представиха решенията на Общопартийната контролна комисия на БСП

Шуменски социалисти представиха решенията на Общопартийната контролна комисия на БСП

BOBSTH 13:16:01 13-07-2018
MH1313BO.016
Шумен-БСП-решения

Шуменски социалисти представиха
решенията на Общопартийната
контролна комисия на БСП


Шумен, 13 юли /Деян Герговски, БТА/
Представители на общинската структура на БСП в Шумен дадоха пресконференция в пресклуба на БТА по повод решенията на Общопартийната контролна комисия (ОКК) на партията за местната организация.
На нея участваха Анатоли Стоянов, Николай Калев, Красимир Костов и Валентин Маринов. Те посочиха, че повод за пресконференцията е информация, публикувана в медиите относно решенията на комисията.
Анатоли Стоянов посочи, че иска да няма заблуждаваща информация и затова ще представи решенията.
"Решението на Общински съвет на БСП - Шумен от 17 май 2017 година за налагане на мярка за партийно въздействие на Красимир Костов по чл. 12, ал. 4, т.4 е прието в нарушение на чл. 12, ал. 1 от Устава на БСП. Това означава, че това решение е недействително и не предизвиква действия", каза Анатоли Стоянов.
По думите му комисията предлага на Националния съвет на БСП в рамките на уставните си правомощия да предприеме мерки за организационното и политическо укрепване на общинската организация на БСП в Шумен.
Документът, изготвен от Общопартийната контролна комисия е 13 страници, и включва констатации, с които ще бъде запознат Националният съвет на партията, допълни Стоянов.
(Видеозапис на пресконференцията е поместен в БТА-Live в интернет.)
/МХ/