Лифтът "Мечи чал" в Чепеларе отново е в движение

Лифтът "Мечи чал" в Чепеларе отново е в движение

BOBSTH 17:23:01 12-07-2018
MM1720BO.033
Пампорово - лифт - Мечи чал

Лифтът "Мечи чал" в Чепеларе отново е в движение


Смолян,12 юли /Христина Георгиева, БТА/
Лифтът "Мечи чал" в Чепеларе отново е в движение, информират от "Пампорово" АД. Общо 3 лифта работят в Пампорово- Мечи чал, а 15 са отворените трасета във Велопарка в планинския курорт. Лятната програма в Пампорово акцентира върху богата гама от възможности за спорт и активна почивка, информират от "Пампорово" АД. Плуване, планинско колоездене, конна езда, пешеходен туризъм до живописни местности и забележителности в Родопите, тенис, футбол, риболов, алпийски маршрути са част от летните предизвикателства за туристите в планинския курорт.
Лифтът "Мечи чал" работи от сряда до неделя. Лифтовата линия от Смолянски езера до Пампорово е в движение всеки ден, осигурявайки бърз достъп на туристите от Смолян до курорта.
Велопарк Пампорово включва 35 км маршрути за планинско колоездене с различна степен на трудност. Три от маршрутите са специализирани състезателни трасета за спускане. Във Велопарк Памппорово е единственото в България професионално трасе за дисциплината форкрос.
Спортният център в хотел "Перелик" ще работи през цялото лято. Центърът разполага с 25-метров закрит плувен басейн, който е най-големият в курорта. Входът за басейна е 8 лв. за ден с включен шезлонг. В конната база в местността "Язовира" в Пампорово има манеж за начинаещи, като са обособени маршрути за по- напреднали.
Приключенската програма за туристите, предпочитащи спортна активност с повече адреналин, предвижда маршрути за напреднали във Велопарк Пампорово, алпийски занимания, разходка с лодка в пещера и др. Пейнтбол игри са заложени като вариант за компании или групи за тиймбилдинг.

/ММ/