Несебър посреща Milan Academy Junior Camp през август

Несебър посреща Milan Academy Junior Camp през август

BOBSTH 17:08:31 12-07-2018
RM1706BO.009
Несебър - Милан - академия

Несебър посреща Milan Academy Junior Camp през август


София, 12 юли /Ирина Симеонова, БТА/
В разгара на лятото от 6 до 11 август Несебър ще бъде домакин на най-атрактивното и чакано спортно събитие на своя територия - Milan Academy Junior Camp - Bulgaria. То ще се проведе в модерната база на ОФК "Несебър" и ще предложи на децата, които ще участват в събитието, една незабравима седмица с изключителни изживявания. Това съобщиха от пресцентъра на Община Несебър.
Според официалния представител на Milan Junior Camp за България Ивайло Рачев това е най-големият международен детски футболен форум в България, а зад този проект се крие дългогодишен труд и партньорство, което имаме с италианския клуб. Той е информирал, че интересът към лагера в Несебър от чужбина е впечатляващ, а до момента желание за участие за заявили близо 140 деца от България, Великобритания, Италия, САЩ, Украйна и други страни. Остават още 20 дни до крайния срок за записване на официалният сайт на спортното събитие - http://www.milanacademyjuniorcamp.bg/bg/camp_nessebar/.
Кметът на Несебър Николай Димитров е изтъкнал, че за града е чест да домакинства форума.
В програмата на Milan Academy Junior Camp в Несебър ще има по две тренировки на ден - сутрин и късно следобед, планирано е време за разглеждане на забележителности в областта и най-вече в Несебър, ще бъдат организирани приятелски мачове, дискотека за децата. Общо осем треньори ще обгрижват малките спортисти - седем ще работят по групи в различните възрасти, един ще е треньор на вратарите. От ОФК "Несебър" ще има четирима треньори като асистенти, които ще помагат в тренировъчния процес заедно с италианските специалисти. Освен това 10 деца от футболната школа на Несебър ще участват безвъзмездно в Milan Academy Junior Camp - Bulgaria.
"Несебър е може би най-известният град сред чужденците, затова от "Милан" искат в края на септември официално да посетят града за обявяване на други проекти. Именно такива градове като Несебър, които предлагат отлични условия, правят впечатление.", е отбелязал Ивайло Рачев.
Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от международната програма на футболния гранд AC Milan за развитието на деца таланти на възраст от 5 до 17 години, която от 2011 година се развива и в България. До момента в лагерите на Milan Academy Junior Camp Bulgaria в градовете София, Дряново, Бяла - област Варна и Трявна са участвали над 1000 деца.
Младите футболни таланти от цялата страна участват по една седмица в лагерите и тренират под ръководството на италиански треньори част от академията на Milan. В края на периода, специалистите правят селекция и избират най-талантливите деца, които заминават за Милано, за участие във финалния турнир Milan Camp Day заедно със свои връстници от цял свят.

/РУМ/