Над 300 самодейци от страната ще участват на фестивала в село Петрово "Песни от извора"

Над 300 самодейци от страната ще участват на фестивала в село Петрово "Песни от извора"

BOBSTH 15:09:01 12-07-2018
MM1506BO.015
Сандански - с.Петрово - фестивал - фолклор

Над 300 самодейци от страната
ще участват на фестивала в село
Петрово "Песни от извора"


Благоевград, 12 юли /Димитър Владов, БТА/
За осми път в село Петрово, община Сандански, ще се проведе фестивалът "Песни от извора". На една сцена повече от 300 участници от цялата страна ще се надпяват с песни от автентичния фолклор, съобщиха от община Сандански.
Тази година традицията и магията на фолклорната музика ще се проведе на 4 август в местността "Извора" край с. Петрово. Сред прекрасната природа на Славянка планина, която отново ще събере под вековните сенки на своите чинари, млади и стари заедно ще се върнат назад във времето с песни и пъстри носии.
През годините събитието се утвърждава като престижен и значим форум, който е единствен по своя характер в културния календар на общината. Не случайно групи от област Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, София, Гърция и Македония ще изминат стотици километри, за да вземат участие в надпяването.
Целта на фестивала е да популяризира и съхрани традициите на народната песен, да стимулира интереса и любовта на поколенията и да провокира към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора. Фестивалът "Песни от извора" в село Петрово дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България и чужбина да покажат характерните особености на своя регион, фолклорът като извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората.
Крайният срок за записване за участие във фестивала е 16 юли 2018 г.


/ММ/