Сръбският посланик е изпратил благодарствено писмо на кмета на Ловеч за оказана помощ на деца

Сръбският посланик е изпратил благодарствено писмо на кмета на Ловеч за оказана помощ на деца

BOBSTH 12:24:01 12-07-2018
GI1222BO.015
Ловеч - сръбски посланик - благодарност

Сръбският посланик е изпратил благодарствено писмо
на кмета на Ловеч за оказана помощ на деца


Ловеч,12 юли /Даниела Балабанова, БТА/
Посланикът на Република Сърбия в България Владимир Чургус е изпратил благодарствено писмо до кмета на община Ловеч Корнелия Маринова за оказана помощ на сръбски деца в нощта на 15 срещу 16 юни т. г., съобщават от общинската администрация.
В писмото посланикът е припомнил, че в тази нощ младите футболисти са останали на пътя между Велико Търново и София близо до село Малиново поради сериозна повреда на автобуса, с който пътуват.
"Тогава Вие показахте голям хуманизъм и родителска грижа, с което доказахте, че сте приятел, на когото може да се разчита. Оценяваме високо Вашата посветеност към работата, която вършите, както и готовността да се поставите на разположение на гражданите по всяко време на денонощието, затова приемете най-дълбокото ми уважение", се казва в писмото.
Инцидентът е станал през нощта с деца от три футболни отбора - два от Белград ("Кампионе 2017" и "Акасанте") и един от град Смедерево - "Петлетата". На мястото на инцидента през нощта веднага били пристигнали представители на Община Ловеч заедно с кмета, екипи на полицията и на БЧК. Създадена била организация за престоя и безопасността на децата, доставени им били закуски и вода за часовете, докато дойде резервен автобус.

/ГИ/