Хасковски художник открива юбилейна изложба за своята 90-годишнина

Хасковски художник открива юбилейна изложба за своята 90-годишнина

BOBSTH 12:05:01 12-07-2018
GI1202BO.013
Хасково - изложба - юбилей

Хасковски художник открива юбилейна изложба за своята 90- годишнина


Хасково, 12 юли /Николай Грудев, БТА/
Хасковски художник продължава да работи и твори въпреки 90-годишната си възраст, която навърши миналия месец. Днес Михаил Павлов открива своята 23-та поред изложба от 17,30 часа в галерия "Форум" в областния център. Нарича я юбилейна именно заради годишнината.
Той излага 27 платна, чиято техника е масло и акварел. Сюжетите му са пейзажи, женски портрети, натюрморти.
"Картините са рисувани за повече от година, а има и по-стари неща. Радвам се, че комплектът се получи добър", каза пред БТА Павлов. Той разказа още, че сюжетите му имат дълбока връзка с миналото му на село и в Хасково, от дните на младостта и зрелостта му. Част от пейзажите ми са спомен от село, а в натюрмортите съм пресъздал цветя от собствената ми градина, обобщи творецът.
Вярно е, на 90-годишна възраст не е лесно да се работи. Трудно е, защото имам и много домашни задължения около съпругата ми. Остава ми много малко време, което мога да отделя в ателието, отбеляза художникът. Заложеното в душата ми ми дава мотиви да продължавам да рисувам, то не ме напуска и ме вдъхновява, добави Павлов.
Той е роден в село Козлец, а от 1951 година заживява в Хасково. С рисуването започва първо любителски в казармата, когато му възлагат стенописи. Първата му самостоятелна изложба е през 1985 година.

/ГИ/