Благоевград е домакин на Шестото издание на детския театрален фестивал "Талантино"

Благоевград е домакин на Шестото издание на детския театрален фестивал "Талантино"

BOBSTH 16:46:01 23-06-2018
GI1643BO.006
Благоевград - Талантино - детски театрален фестивал

Благоевград е домакин на Шестото издание на детския театрален фестивал "Талантино"


Благоевград, 24 юни /Димитър Владов, БТА/
Благоевград е домакин на Шестото поредно издание на детския театрален фестивал "Талантино", който ще се проведе от 25 до 29 юни. Първото представление е ,,Царицата на Чардаша" от Имре Калман и ще бъде представено от Ученически театрален състав при СУ "Христо Ясенов" град Етрополе. Официалното откриване на "Талантино" е от 19:00 часа, а веднага след това талантите от театрална школа "Ер малък" към Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев"- Благоевград ще представят "Ревизор" от Гогол.
Театралният фестивал ,,Талантино" се организира от община Благоевград и Драматичен театър ,,Проф. Енчо Халачев". Целта на културния форум е да събере на едно място най-талантливите деца на България, които да покажат своите възможности. Театралните представления ще се играят в залата на Младежки дом - Благоевград. Фестивалът има състезателен характер, като театралните формации ще се оценяват от професионално жури, в което са Веселин Калановски и Николай Станоев.
Сред участниците в тазгодишното издание на фестивала са театрални школи и формации от София, Бургас, Велинград, Пазарджик, Перник, Пловдив, Симитли, Правец и Банкя. Детските театрални състави ще представят спектакли по произведения на Шекспир, Молиер, Валери Петров, Йордан Йовков, Станислав Стратиев, Леда Милева, Ерик Шмит, Джон Фаулз и други.
Специално за зрителите ще бъде представен и уъркшоп с доц. Огнян Спиров - преподавател по актьорско майсторство в ЮЗУ "Неофит Рилски"- Благоевград.


/ГИ/