Две награди в социалната област получи Община Несебър

Две награди в социалната област получи Община Несебър

BOBSTH 16:11:01 19-06-2018
MM1608BO.026
Несебър - награди - социална област

Две награди в социалната област получи Община Несебър


София, 19 юни /Ирина Симеонова, БТА/
Две награди в социалната област получи Община Несебър по време на Европейската конференция на тема "Социалната икономика като ефективен модел за социално включване, социално предприемачество, социални услуги, заетост", която се състоя преди броени дни край Варна. Това съобщиха от Община Несебър.
Едното от отличията от Националния алианс за социална отговорност /НАСО/ е за Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Слънчице" в Несебър и е за успехи в реализацията на устойчив модел на подпомагане, подсигурен с местно финансиране. Наградата на НАСО за личен принос в развитието на националните партньорства и социалните услуги е била връчена на Радостина Пирева, директор на Управление "Социални грижи и услуги" към Община Несебър.
На Европейската конференция са били очертани високите очаквания за въздействие на форума върху страните от Европа и ЕС и в частност за България, отчитайки някои местни специфики. Подчертано е било обстоятелството, че събитието обединява традиционните национални форуми в България и формата на Европейските конференции, провеждани от EASPD.
Преди три години Националният алианс за социална отговорност, представител за България на EASPD, е отличил кмета на Несебър Николай Димитров с приз за "Активна социално отговорна местна политика".
/Ирина Симеонова/
/ММ/