ОПЕРЕТА НА "ОПЕРА В ПАРКА" - МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР И БАЛЕТ "АРАБЕСК" В ПАРК ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ

ОПЕРЕТА НА "ОПЕРА В ПАРКА" - МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР И БАЛЕТ "АРАБЕСК" В ПАРК ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ

BOBSTH 15:30:32 14-06-2018
AM1528BO.002
Музикален театър - Военна академия - "Опера в парка"

ОПЕРЕТА НА "ОПЕРА В ПАРКА"
- МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР И БАЛЕТ "АРАБЕСК"
В ПАРК ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ


Балет "Арабеск" и Музикалният театър гостуват на сцена Парк Военна академия с "Ромео и Жулиета" (20 юни), "Цигански барон" (26 юни) и "Българи от старо време" (27 юни)
За първи път Балет "Арабеск" и Музикалният театър ще покажат свои постановки на откритата лятна сцена в парка на Военната академия. Спектаклите започват от 20 часа. Билети може да намерите на касата на Музикалния театър (02 943 19 79) и по интернет на сайта www. musictheatre.bg.
В дните на спектаклите може да си купите билети и от касата на сцена Парк Военна академия между 18 ч. до 20 часа.
Подробна информация за това какво ще се предприеме при влошени метеорологични условия - ще намерите на сайта на Музикалния театър - musictheatre.bg/3341.
Заповядайте на спектаклите на Музикалния театър и Балет "Арабеск" на открито в парка на Военната академия в София!

20 юни, сряда, от 20 часа - "Ромео и Жулиета" на Балет "Арабеск" -
открита лятна сцена Парк Военна академия

В 50-тия си юбилеен сезон Балет "Арабеск" представя най-великата любовна история на всички времена на сцена Парк Военна академия.
"Ромео и Жулиета" на "Арабеск" е модерен танцов прочит на пиесата на Шекспир с неповторимата музика на Сергей Прокофиев. Хореографката Боряна Сечанова разсъждава върху тогавашните и сегашните представи за времето и мястото на човека в мирозданието. Тя поставя въпросите за доброто, за отговорността и за мястото на любовта в днешно време.
Сценограф на спектакъла е Иван Токаджиев, костюмите са дело на Николина Костова-Богданова. Изпълняват танцьорите на Балет "Арабеск".
Проектът е финансиран по Програма "Култура" на Столична община" с подкрепата на Министерството на културата.

26 юни, вторник, от 20 часа - оперетата "Цигански барон" от Йохан Щраус - открита лятна сцена Парк Военна академия

Насладете се на една от най-популярните оперети на Щраус под звездите в парка на Военната академия. "Цигански барон" е приказка за любовта, която надмогва кастовите предразсъдъци. Оперетата показва ламтежа за богатство на аристократите, на които е противопоставен животът на гордите и свободолюбиви цигани. В сюжета е вплетена и легенда за съкровище, предсказание за любов и съдбовна предопределеност.
Музиката на Щраус в "Цигански барон" завладява с разнообразието на своите ритми - наред с виенските валсове и хусарски маршове, звучат унгарски чардаш и цигански фолклор. Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова, диригент Игор Богданов, хормайстор Людмил Горчев. Пищният декор и костюми на Евгения Раева и атрактивната хореография на Катя Богданова ни пренасят в един романтичен свят, където над всичко се издига любовта. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

На 27 юни, сряда, от 20 часа - оперетата "Българи от старо време" от Асен Карастоянов - открита лятна сцена Парк Военна академия

Най-обичаната и най-често поставяна българска оперета "Българи от старо време" ни показва с добросърдечна ирония възрожденския бит и нрави на българина. Пред нас оживяват семейната идилия и романтика на патриархалните времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон. Публиката ще се посмее над вечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което застрашава годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува заедно с младите, когато се противопоставят на старите разбирания в името на любовта.
Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, диригент - Юли Дамянов. Сценографията е поверена на Иван Савов, костюмите са дело на Мариана Попова и Иван Савов, хормайстор е Людмил Горчев. Хореографията, в която освен български фолклор има и елементи от модерните танци, е дело на балетмайстора на Музикалния театър Татяна Янева. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

София Стойчева

"Връзки с обществеността" на Музикалния театър

0879 441 563/АМ/