Голямата ваканция идва в Тервел с програмата "Наше лято"

Голямата ваканция идва в Тервел с програмата "Наше лято"

BOBSTH 14:59:01 14-06-2018
MH1457BO.011
Тервел - програма "Наше лято"

Голямата ваканция идва в Тервел с програмата "Наше лято"


Добрич,14 юни /Юлияна Христова, БТА/
Голямата ваканция идва в Тервел с програмата "Наше лято",съобщават от общината. Афишът със забавления и различни от часовете в училище уроци се открива на 28 юни на градския стадион със състезанието "Бързи, смели, сръчни".
В тазгодишното 15-о издание на общинската програма децата ще празнуват Ден на динята и ще майсторят плашила от корите на сладкия плод. Ще има празник и на приложните изкуства, на който картини ще бъдат сътворени от водорасли, мидички, пясък и всичко, каквото може да се вземе от морето,разказват организаторите. Децата ще се потопят и в света на цирковите артисти като пробват да жонглират и да правят фокуси. Изкушените от историята ще научат повече в Регионалния исторически музей за добруджанските герои през Първата световна война.
"Наше лято" и през тази ваканция ще открие кулинарно училище,клуб за народни танци, забавна лаборатория, школа по керамика и други. За един ден учениците ще пробват да станат библиотекари и пожарникари. Ще има и състезания с велосипеди, ролери и тротинетки, както и по плуване. Ваканцията ще завърши с детски карнавал и екскурзия до спортно-оздравителния комплекс "Камчия", информират от общината.
/МХ/