Близо 200 младежи от Пазарджик ще бъдат ангажирани със спорт през лятото по проект

Близо 200 младежи от Пазарджик ще бъдат ангажирани със спорт през лятото по проект

BOBSTH 14:44:01 14-06-2018
PP1441BO.017
Пазарджик - младежи - лято - спорт

Близо 200 младежи от Пазарджик
ще бъдат ангажирани със спорт
през лятото по проект


Пазарджик, 14 юни /Николета Манджукова, БТА/
Близо 200 младежи от община Пазарджик ще се включат в проекта "Избери спорта", финансиран чрез Националната програма за изпълнение на младежки дейности.
Днес той бе представен в пресклуба на БТА в Пазарджик от Величка Тодорова - председател на фондацията "Ви Арт".
"Искаме да използваме интереса на младите хора към спорта като превенция срещу зависимостите и агресията", обясни Тодорова. По думите й участието в различни спортни инициативи се посреща с интерес и ентусиазъм от младежите, което, от своя страна, допринася за създаване на нови социални контакти и умения за общуване. В същото време, спортът е много добро средство за осмисляне и на свободното време на подрастващите, добави тя.
Проектът предвижда през летните месеци в парк-острова "Свобода" в Пазарджик да има спортни лагери по волейбол и баскетбол, в които ще се включат треньори и състезатели от пазарджишките отбори. Ще се организират и атрактивни демонстрации с участието на популярни спортисти.
Планирани са също лектории пред ученици от пазарджишки училища и социални институции.
В края на проекта ще бъде издаден сборник с обобщение и анализ на постигнатите резултати. Ще бъде подредена и фотоизложба със снимки от най-интересните моменти от спортните събития.
/ПП/