Летните месеци са най-рискови за инциденти на пътя, сочат данните на полицията в Ловеч

Летните месеци са най-рискови за инциденти на пътя, сочат данните на полицията в Ловеч

BOBSTH 12:00:01 14-06-2018
PP1158BO.002
Ловеч - катастрофи - акция

Летните месеци са най-рискови
за инциденти на пътя, сочат
данните на полицията в Ловеч


Ловеч, 14 юни /Даниела Балабанова, БТА/
Най-рисковите месеци за инциденти с убити и ранени на пътя са юни, юли и август, сочат данните на областната дирекция на МВР в Ловеч. През миналата година в този период при 168 катастрофи са загинали петима души, а ранените са били 128. Участници в пътни произшествия са били общо 28 деца, от които едно дете е загинало, а 25 са били ранени.
Във връзка с безопасността на пътя по време на лятната ваканция, започва традиционната акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". Тя ще протече в цялата страна от юни до 31 август, съобщават от полицията.
Ще има засилено полицейско присъствие, с по-големите ученици ще бъдат проведени заключителни беседи по безопасност на движението по пътищата.
На децата и учениците ще бъдат дадени конкретни препоръки за игра на безопасни места през ваканцията, безопасно управление на велосипед и правилно движение като пешеходци и пътници в превозни средства. Ще има се разяснява и наказателната отговорност при управление на моторни превозни средства от неправоспособни малолетни и непълнолетни.
По време на акцията служителите на реда ще акцентират върху спазване на ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения и предимството на пешеходците.
/ПП/