Откриха обновената сграда на училището в търговищкото село Макариополско

Откриха обновената сграда на училището в търговищкото село Макариополско

BOBSTH 18:15:31 13-06-2018
GI1813BO.016
Търговище - училище - обновена сграда

Откриха обновената сграда на училището в търговищкото село Макариополско


Търговище, 13 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Открита е обновената сграда на ОУ "Христо Ботев" в търговищкото село Макариополско. Училището, което е ремонтирано по Националната програма "Оптимизация на училищната мрежа", се очаква от следващата учебна година да функционира като обединено училище, допълват от областната администрация в Търговище.
Ремонтирани са всички девет класни стаи в двуетажната сграда, компютърният кабинет, физкултурният салон, библиотеката, игротеката и допълнителните помещения. Подменени са дограмата и подовите настилки, поставена е нова парна инсталация, стените са освежени, покривът на сградата е ремонтиран.
В училището се обучават общо 82 ученици от селата Буховци, Буйново, Мировец, Пресяк, Пробуда, Алваново и Васил Левски. Прогнозният брой на учениците от I до VIII клас в бъдещото обединено училище за учебната 2018/2019 г. е 96 ученици.
На официалното откриване на обновеното учебно заведение присъстваха областният управител Митко Стайков, кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на училището Милчо Манев и десетки жители на селото. Митко Стайков честити на директора и на жителите на селото обновената сграда и им пожела пълни класни стаи с ученици на есен./ГИ/