Талантливите деца на Перник споделиха постиженията си

Талантливите деца на Перник споделиха постиженията си

BOBSTH 16:43:31 13-06-2018
RM1641BO.023
Перник - деца - отличия

Талантливите деца на Перник споделиха постиженията си


Перник, 13 юни / Елка Робева, БТА /
Десетки деца от Обединения детски комплекс в Перник са показали медалите и отличията си от национални и международни участия на кмета Вяра Церовска, съобщи общинският пресцентър.
Хор "Родна песен" с ръководители Димитър Костанцалиев -композитор и диригент и Румяна Христова - корепетитор е получил "Гранд при" в категория "академично пеене" на ХVт-ия Международен детско-юношески хоров фестивал "Звучит Москва" през май тази година. Участвали са 320 групи от цял свят.Хорът е заслужил и втора награда за православна и духовна музика
Балет "ИДА" с ръководител Йоана Сойка, съвместно с духовия оркестър са спечелили най-високото международно отличие за мажоретки и духов оркестър на провелия се наскоро
Международен фестивал за мажоретки и духови оркестри в Полша. Те са грабнали и първите награди за чуждестранна група. На международен танцов конкурс в Скопие са удостоени със златен медал.
Детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Граовче" е спечелил три златни медала на XXI-я Национален детско-юношески фестивал "Чичо Стоян",на Балканския шампионат по фолклор "Еврофолк - Жива вода" в гр. Хисар ансамбълът е получил най-високото отличие Гранд при - "Златен Орфей" , девет златни медали, 9 балкански шампионки и присъдени звания "Маестро" за ръководителите Мариана Янкулова и Владислава Владиславова.
Клубът по спортни танци е носител на 14 купи за 1 място, 14 златни медали, 6 сребърни, 13 бронзови в категории стандартни и латиноамерикански танци.
Много престижни отличия са извоювали и школите по изобразително изкуство и английски език./РУМ/