Осми фестивал "От Трън по-убаво нема" ще се състои в събота

Осми фестивал "От Трън по-убаво нема" ще се състои в събота

BOBSTH 09:44:31 07-06-2018
GI0942BO.011
Трън - фестивал

Осми фестивал "От Трън по-убаво нема"
ще се състои в събота


Трън, 7 юни / Елка Робева, БТА/
Осми национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли "От Трън по-убаво нема" ще се състои в събота в граничния град, съобщи Йордан Станимиров - член на организационния комитет на проявата. Очакват се около 1 000 участници - 28 групи от страната и две от Македония.
Празникът ще започне със състезание, включващо посещение на четирите най-популярни туристически обекта на територията на община Трън - ждрелото на река Ерма, музеите на бусинската керамика и на киселото мляко и скалния параклис "Св. Петка".
Наградният фонд на състезанието е 500 лв.
В залата на Народно читалище "Гюрга Пинджурова 1895" ще се проведе техническа конференция за ръководителите на клубовете и ансамблите. Всички участници във фестивала ще засадят дърво във фестивалния парк, което ще носи името на клуба, или ансамбъла. Тези, които вече са засадили фиданки, ще ги обгрижат.
В 15,00ч. участниците в проявата ще преминат в дефиле през центъра на Трън, което ще прелее в общо хоро. След това клубовете и ансамблите ще представят изкуството си на открита сцена в центъра на града.
/ГИ/