Психолози и социални работници стават актьори с благотворителна цел

Психолози и социални работници стават актьори с благотворителна цел

BOBSTH 16:08:31 03-06-2018
GI1606BO.005
Пазарджик - театър - благотворителност

Психолози и социални работници
стават актьори с благотворителна цел


Пазарджик, 3 юни /Николета Манджукова, БТА/
"Скици от малкия град" е заглавието на театралния спектакъл, в който като актьори ще се превъплътят психолози и социални работници от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик.
Постановката е създадена по емблематични разкази от Чудомир, каза за БТА Елена Бонева, която е сценарист и режисьор на спектакъла, а също е част и от екипа на Комплекса.
"Нашите театрални представления имат благотворителен характер, а каузите ни са свързани с деца в нужда. Убедени сме, че всеки от нас може да даде на друг човек емоционална поддръжка, ободрение и съпричастност към неговото щастие", добави Бонева. Тя припомни думите на Чудомир, че "народите са като децата - не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е сладкият мехлем за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване".
Спектакълът ще бъде представен утре от 18.30 ч. в театър "Константин Величков" в Пазарджик като част от програмата на фестивала на изкуствата "Арт алея - арт идея", който продължава до 7 юни.

/ГИ/