Започна обновяването на сградата на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог

Започна обновяването на сградата на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог

BOBSTH 16:18:31 18-05-2018
GI1616BO.007
Разлог - гимназия - сграда - обновяване

Започна обновяването на сградата
на Професионалната гимназия по механизация
на селското стопанство в Разлог


Благоевград, 18 май /Димитър Владов, БТА/
Кметът на Разлог Красимир Герчев направи първа копка за цялостно обновяване на сградата и общежитието на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в града.
На церемонията присъстваха председателят на Общински съвет Разлог д-р Мария Копанарова, учители и ученици, както и представители на фирмите изпълнители, съобщиха от общинския пресцентър.
Общата стойност на проекта е 1 297 650 лв., от които Европейско съфинансиране в размер на 1 103 002 лв. и национално - 194 647 лв.
По проекта в учебния корпус и в общежитието ще се извърши цялостен ремонт на покрива, топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати. В общежитието ще се изгради нова отоплителна инсталация на пелети, а в учебния корпус ще бъде подменен котела с нов, който има по-висок коефициент на полезно действие. Допълнителни дейности ще бъдат извършени и в двете сгради.
Предвиденото за закупуване оборудване по проекта включва селскостопански машини, както и уреди и пособия за лабораторията на учебното заведение. От новите придобивки ще се възползват 230 ученици и учители, които учат и работят в училището. Изпълнението на проекта ще доведе до модернизация на образователната инфраструктура, както и подобряване на качеството на обучителния процес.


/ГИ/