Банско бе домакин на форум за добри практики на местните власти

Банско бе домакин на форум за добри практики на местните власти

BOBSTH 15:01:01 18-05-2018
IS1459BO.015
Банско - МРРБ - форум

Банско бе домакин на
форум за добри практики на местните власти


Благоевград, 18 май /Димитър Владов, БТА/
Банско бе домакин на първия форум за споделяне на добри практики от работата на местните власти, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/. Форумът е в рамките на ръководената от МРРБ вече осем години Процедура по присъждане на Етикет за добро управление на общините в изпълнение на Стратегията за добро управление на Съвета на Европа. Съобщението е на общинския пресцентър.
Отличените общини, сред които община Банско, са представили подобрения в работата на администрациите, създадени, за да отговорят по-добре на очакванията на гражданите в различни сфери на местното самоуправление. Форумът е открит от заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев и кмета на Банско Георги Икономов.
По време на форума бяха представени добрите практики на общини в три ключови сфери - достъп до информация, открито и прозрачно управление; Нови решения и добри практики - иновации и отвореност за промени; Устойчивост и дългосрочна ориентация за развитие. През септември предстои още едно подобно събитие, поставящо си за задача обмяна на опит и нови административни решения между общинските власти.
/ИС/