Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва в среща-дискусия за демографските проблеми в Шумен

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва в среща-дискусия за демографските проблеми в Шумен

BOBSTH 14:41:31 18-05-2018
PP1440BO.025
Шумен - Султанка Петрова - дискусия

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва в среща-дискусия
за демографските проблеми в Шумен


Шумен, 18 май /Деян Герговски, БТА/
Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова участва в среща-дискусия в областта на демографските и социалните проблеми, която се състоя в областната администрация в Шумен. Проявата се инициира от МТСП, което прави поредица от работни срещи-дискусии в различни региони на страната.
Заместник-министърът се срещна с представители на общините, на териториални структури на изпълнителната власт, на синдикални организации и представители на неправителствени организации.
Тя посочи, че основен демографски проблем както за Шумен, така и за страната е застаряването на населението и добави, че до края на годината МТСП трябва да разработи Национална концепция за активен живот на възрастните хора. Султанка Петрова акцентира и върху усилията да се задържат младите хора, които напускат както страната, така и отделните региони.
"Тези срещи, които правя в различните региони, имат една цел - разработване на регионални демографски политики. За да се види на място какви са проблемите, инфраструктурата, икономиката, социалната политика, която трябва да се развива в тези региони", каза зам.-министърът.
Предложенията, инициативите и препоръките, които ще бъдат споделени, ще залегнат в разработваната от МТСП Регионална демографска стратегия, чиято цел е подобряване на неблагоприятните демографски тенденции в страната.

/ПП/