В Плевен 86-годишно училище събира бивши випускници за "Мост към поколенията"

В Плевен 86-годишно училище събира бивши випускници за "Мост към поколенията"

BOBSTH 14:37:02 18-05-2018
PP1435BO.024
Плевен - училище "Христо Ботев" - инициатива

В Плевен 86-годишно училище
събира бивши випускници
за "Мост към поколенията"


Плевен, 18 май /Малин Решовски, БТА/
Началното училище "Христо Ботев" в Плевен събира утре бившите си випускници на среща под мотото "Мост към поколенията". Идеята е на директора Цветелин Горанов. Това той съобщи в пресклуба на БТА в Плевен.
Образец сме за начално образование - седем поредни години сме на първо място в областта по резултати от независимото външно оценяване, коментира Горанов. За нас е важно качеството на обучението да бъде съчетано с възпитание на традиционни семейни ценности, патриархален дух, патриотично чувство, добри взаимоотношения между поколенията, допълни той.
Горанов е убеден, че новата инициатива "Мост към поколенията" ще допринесе за това. Осемдесет и шест годишното училище има много възпитаници, успели в живота и в кариерата - професор в Оксфорд, архитект, почетен гражданин на Плевен.
Срещата на бившите ученици утре /19 май/ ще започне в двора на училището от 18.30 ч. и ще завърши с празничен концерт от 20.30 ч. под мотото "Горди Ботевци сме ние" /при дъждовно време - във Военния клуб/.
Днес в училище "Христо Ботев" се учат 460 деца в 19 паралелки, а през новата година ще бъдат приети нови 110 първокласници в пет паралелки.

/Видеозапис на пресконференцията на Цветелин Горанов е излъчен в емисията БТА-Live/.


/ПП/