За опит за измама, свързана с кражба на имоти, съобщават от общината в Дупница

За опит за измама, свързана с кражба на имоти, съобщават от общината в Дупница

BOBSTH 14:20:31 18-05-2018
IS1419BO.009
Кюстендил - имоти - измами

За опит за измама, свързана с кражба на имоти, съобщават от общината в Дупница


Кюстендил, 18 май /Елица Иванова, БТА/
За нов вид измама, свързана с кражба на имоти, съобщиха от общината в Дупница. От там казаха, че възрастна жена от града днес е сигнализирала, че е получила телефонно обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за служител на общинската администрация. Той се държал изключително любезно и след серия от въпроси, от които установил, че тя е собственик на апартамент, й обяснил, че има грешно попълнена декларация за жилището, но нямало проблем да й съдейства, за да не се разкарва до администрацията, за да "коригират" документите.
Малко по-късно последвала среща между двамата, на която мъжът обяснил какви документи е необходимо да приготви. Възрастната жена събрала целия набор от документи и решила вместо да чака повторното свързване с нея, да отиде направо на място в Общината и потърси въпросният служител, за да приключат с "коригирането на грешката".
Жената е посъветвана от служителите на Община Дупница да подаде сигнал в РУ-Дупница.
Предполага се, че става въпрос за опит за измама с прехвърляне на жилище, а за "жертви" са търсени възрастни или самотноживеещи хора, казаха от общинската администрация. От там посочиха, че преди 4-5 години отново е имало подобни опити за измама с имоти.
Община Дупница напомня на всички жители, че всякакви дейности, свързани с документи, се извършват в сградата на Община Дупница и подобни "услуги" извън сградата не се извършват и вероятно става въпрос за опит за измама.

/ИС/