Дарение от книги получиха днес регионалната библиотека, училища и читалища от Кюстендил

Дарение от книги получиха днес регионалната библиотека, училища и читалища от Кюстендил

BOBSTH 12:54:31 18-05-2018
IS1252BO.002
Кюстендил - книги - дарение

Дарение от книги получиха днес регионалната библиотека, училища и читалища от Кюстендил


Кюстендил, 18 май /Елица Иванова, БТА/
Дарение от няколкостотин книги - българска класика, съвременна българска литература, научна и справочна литература, речници и детски книги, бяха дарени днес, в навечерието на 24 май, на Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров", училища и читалища от Община Кюстендил.
Дарението на издателство "Захари Стоянов" и местна фирма се прави за шеста поредна година. То се случи в галерията "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил.
Стана традиция преди 24 май да очакваме своето дарение. През тази година то се случва в дните на националната библиотечна седмица, чието мото е "Достойно бъдеще за българските библиотеки", каза директорът на библиотеката София Пейчева. В знак на благодарност тя дари поредното "Свидетелство за дарение" от името на библиотеката на носителите и на почетната значка "Посланик на библиотеката".
Гостите поздравиха децата и младежите, присъстващи на дарението. "Не се доверявайте само на интернет, не всичко е вярно там, а не взимайте всичко наготово. Осмисляйте информацията, чрез четенето на умни книги, каза на присъстващите акад. Георги Марков. Той посочи, че "един народ може да постигне идеала си, ако е единен и ако има разумни управници".
В една малка държава изкуството трябва да се обгрижва от държавата, но за съжаление това не се прави и е оставено на самотек на пазарната икономика и това не винаги е съдържателно за голямото изкуство, каза проф. Николай Майсторов. Той посочи, че изкуството е "документ на епохата"./ИС/