През октомври в Китай ще бъде представена туристическата атракция село Момчиловци

През октомври в Китай ще бъде представена туристическата атракция село Момчиловци

BOBSTH 12:25:31 18-05-2018
PP1223BO.015
Варна - форум - клъстерни политики

През октомври в Китай ще бъде
представена туристическата
атракция село Момчиловци


Варна, 18 май /Данаил Войков, БТА/
През октомври в Китай ще бъде представена туристическата атракция село Момчиловци, съобщи председателят на УС на "Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай" Иван Тодоров. Той участва в българско-китайския форум "Международни клъстерни политики", който се провежда във Варна.
Тодоров обясни, че туристическата атракция е специално разработен туристически продукт, който обхваща редица компоненти и който се основава на философията "Момчиловци - селото на дълголетието". В България този продукт ще бъде представен през септември след празника на киселото мляко, който се организира в селото за четвърта година.
Тодоров коментира, че брандът "Момчиловци" е познат в Китай чрез едноименното кисело мляко, което се произвежда от най-голямата компания в Шанхай. Той изнесе данни, според които през 2016 г. киселото мляко с тази марка е достигнало до над милиард китайски потребители.
Китайски туристи трябва да привлечем с атракции, България е абсолютно неизвестна държава в Китай като страна в сферата на туризма, каза още Тодоров. Според него е необходимо страната ни да засили интереса на китайците към определени неща и атракции.
За участие във форума са регистрирани над 50 фирми, клъстери и образователни институции, съобщиха организаторите му. Основните теми на дискусиите, освен туризма, са дигитализацията и образованието.
/ПП/