Ежегодната ИТ конференция - BizzIT Кюстендил, ще се състои на 19 май

Ежегодната ИТ конференция - BizzIT Кюстендил, ще се състои на 19 май

BOBSTH 11:36:01 18-05-2018
PP1134BO.010
Кюстендил - ИТ конференция - предстоящо

Ежегодната ИТ конференция - BizzIT Кюстендил,
ще се състои
на 19 май


Кюстендил, 18 май /Елица Иванова, БТА/
Ежегодната ИТ-конференция - BizzIT Кюстендил, ще се състои на 19 май, от 10.00 до 17.00 ч., съобщиха от пресцентъра на общината в Кюстендил.
За трета поредна година събитието, организирано от екипа на Webrika IT Academy в партньорство с община Кюстендил и кмета на общината Петър Паунов, ще въведе учениците от града в новите технологии и възможностите, които предоставя ИТ секторът, казаха от общинския пресцентър.
През миналите години събитието беше посрещано с огромен интерес и във всяко негово издание участваха повече от 100 ученици от 9-ти до 12-ти клас. Форумът ще се състои в парк-хотел "Кюстендил" и ще продължи традицията да бъде наситено с демонстрации на нови технологии и роботи.
Програмата е организирана в три панела: дигитално изобразително изкуство, технологии, предприемачество. Панелът за дигиталното изобразително изкуство ще се състои от лекции на водещи художници и аниматори, пренесли своето изкуство в дигиталния свят.
В технологичната част на програмата ще бъдат показани последните новости в роботиката за образование. Млади предприемачи ще разкажат защо са предпочели да се развиват в България и ще говорят за трудностите в "приключението" да създадеш собствен бизнес.
/ПП/