Акад. Светлин Русев подреди изложбата "Духовни ценности" в най-новата галерия на Плевен

Акад. Светлин Русев подреди изложбата "Духовни ценности" в най-новата галерия на Плевен

BOBSTH 10:06:31 18-05-2018
MH1005BO.014
Плевен - изложба - Светлин Русев

Акад. Светлин Русев подреди изложбата "Духовни ценности" в най-новата галерия на Плевен


Плевен, 18 май /Малин Решовски, БТА/
Акад.Светлин Русев лично подреди изложбата "Духовни ценности" в най-новата галерия на Плевен - "Рос-арт" в хотелски комплекс "Ростов", съобщиха организаторите.
Експозицията включва живописни творби на 25 художници. Сред тях са платна на акад. Русев, на Милко Божков, Иван Велчев, Долорес Дилова, Огнян Кузманов, Валентин Колев, Атанас Атанасов, Нина Русева, Георги Божилов - Слона, Николай Бузов, Анна Топалова, Весела Петрова, Катя Христова, Пламен Моневски.
Част от картините са от пленера "Православни ценности", организиран през март в комплекс "Ростов". Други творби са от личната колекция на депутата Васил Антонов, създател на новата плевенска галерия. Има и картини от пленери, организирани преди години с акад.Русев и неговите ученици, които вече са утвърдени български художници.
Академикът е нарисувал специално за изложбата "Духовни ценности" картината "Пиета". Творбата е създадена по идея на депутата Антонов и е украсила плаката за събитието, уточниха организаторите.
Изложбата е част от инициативите, които плевенският народен представител организира по случай 25-годишнина от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие /ИПАП/. Антонов е член на Международния секретариат на асамблеята.
Колекцията "Духовни ценности" ще бъде открита на 20 май /неделя/ от 18.00 часа от Генералния секретар на ИПАП Андреас Михалидис, депутат от гръцкия парламент.
Изложбата ще остане в галерията до 9 юни./МХ/