Международен карвинг фестивал на смеха започва в Габрово

Международен карвинг фестивал на смеха започва в Габрово

BOBSTH 09:57:01 18-05-2018
MH0955BO.012
Габрово - карвинг фестивал

Международен карвинг фестивал на смеха започва в Габрово


Габрово, 18 май /Жанет Михова, БТА/
Трийсет участници от България, Румъния, Македония, Сърбия и Южна Корея пристигат в Габрово, където утре и в неделя ще покажат майсторство в изкуството на карвинга. Пред градската зала "Възраждане" започва второто издание на Международния карвинг фестивал на смеха. Фестивалът е част от програмата по повод майските празници в града и карнавалното шествие, насрочено за утре вечер. Това съобщиха от общината.
През двата дни в часовете между 11,00 и 14,00 участниците ще работят на открито в два кръга. Журито включва представители от Южна Корея и Румъния, които ще оценяват идеите, майсторството и атрактивността на произведенията.
Гост на фестивала ще бъде световноизвестният шоколатиер Мартин Шифърс. Той няма да се включи в състезанията, но днес ще направи демонстрации на скулптиране с шоколад в габровския клуб "Сопрано".
Наред със скулптирането на плодове и зеленчуци ще има и демонстрации на скулптури от глина. Две художествени училища от Русе и от Бургас ще гостуват с изложба на техни творби от керамика.
/МХ/