В Стара Загора започна принудително събиране на излезли от употреба автомобили

В Стара Загора започна принудително събиране на излезли от употреба автомобили

BOBSTH 16:48:01 17-05-2018
IS1646BO.025
Стара Загора - стари автомобили

В Стара Загора започна принудително събиране на излезли от употреба автомобили


Стара Загора, 17 май /Румяна Лечева, БТА/
В Стара Загора започна принудително събиране на излезли от употреба автомобили, съобщават от пресцентъра на общината.
Автомобилите ще се съхраняват в центъра за разкомплектоване, ако не бъдат потърсени в едномесечен срок от собствениците, ще бъдат разделени на съставки части, предупреждават от Общината.
Собствениците на автомобилите са предупредени официално с писмо, а тези, на които липсват регистрационни табели, са уведомени чрез поставяне на стикер-предписание върху стъклото. Всички автомобили не са минали годишен технически преглед отпреди повече от две години.
В Стара Загора принудително отстраняване на излезли от употреба автомобили се извършва от три години, през които са отстранени 90 автомобила, изоставени в междублокови пространства, на тротоари, край къщи или паркове. Така са били освободени паркоместа. Повечето се премахват доброволно от собствениците. Няма наложени санкции на собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства.
Кампанията срещу старите и изоставени коли е резултат от заповед на кмета Живко Тодоров.
Община Стара Загора апелира към всички собственици на излезли от употреба моторни превозни средства да ги предават своевременно за разкомплектоване, за да се освободят повече паркоместа в града.
/ИС/