В Тетевен се е състоял дискусионен форум за ролята на ЕС за развитието на българското земеделие

В Тетевен се е състоял дискусионен форум за ролята на ЕС за развитието на българското земеделие

BOBSTH 16:42:01 17-05-2018
PP1640BO.031
Тетевен - земеделие - форум - младежи

В Тетевен се е състоял дискусионен форум
за ролята на ЕС за развитието
на българското земеделие


Тетевен, 17 май /Пламен Христов, БТА/
В Тетевен днес се е състоял дискусионен форум за ролята на Европейския съюз за развитието на българското земеделие и участието на младите хора, съобщиха от пресцентъра на общината.
Той е част от дейностите по проекта "Младите фермери - възродители на българското село", финансиран по грантовата схема "Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018".
Във форума са участвали зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов и народният представител Иван Миховски, кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, изпълнителният директор на РСО "Централна Стара планина" Мариела Петрова, млади фермери от региона, ученици, учители, граждани, се посочва в съобщението.
Показан е бил филм за млади фермери и техните стопанства в община Тетевен. Представена е и презентация на тема: "Възможности за подпомагане на млади фермери по ПРСР /2014-2020/".
Проектът обхваща младежи от 15 до 29 г. от община Тетевен, както и млади хора от областите Ловеч, Плевен, Габрово и Търговище, обединени в Регионална младежка мрежа. Той е на стойност 4100 лева, допълват от пресцентъра на общината.
/ПП/