Детска работилница за изкуство ще има за поредна година в Регионалната библиотека в Шумен

Детска работилница за изкуство ще има за поредна година в Регионалната библиотека в Шумен

BOBSTH 15:59:31 16-05-2018
PP1557BO.023
Шумен - библиотека - деца

Детска работилница за изкуство
ще има за поредна година
в Регионалната библиотека в Шумен


Шумен, 16 май /Станимир Савов, БТА/
Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен организира за дванадесета поредна година през лятото Детска работилница за изкуство, в която ще се предлагат занимания в творчески ателиета и клубове, съобщиха от културната институция.
Заниманията започват на 4 юни с фотоателие "Малки зелени патрули в Шумен", в което децата ще направят първите си стъпки в света на фотографското изкуство. По-късно ще се осъществят занимания в клуб "За парите и още нещо", в който децата в забавна игрова форма ще придобият знания за това откъде идват парите в семейството, какво е приход и разход, пенсия и стипендия, как да се харчи разумно и да се спестява.
Библиотеката организира за шуменските деца още "Фешън ателие", "Етноателие", ателие "Декупаж" и клуб "Роботко". В него малчуганите ще имат възможност да направят първите си стъпки в света на програмирането и цифровата трансформация с помощта на роботи, дарени на библиотеката от посолството на САЩ у нас.
През август заниманията в работилницата ще продължат с "Литературно ателие" и с клуб "Карате". Детската работилница за изкуство ще бъде закрита по традиция в последния августовски ден с изложба-базар на изработени от децата изделия и с парти.
Заниманията в Детската работилница за изкуство са безплатни, като единственото условие е децата да са читатели на библиотеката. Повечето клубове и ателиета са предназначени за посетители на възраст от седем до 14 години.
/ПП/