СУ "Любен Каравелов" в Несебър изпрати абитуриентите от Випуск 2018

СУ "Любен Каравелов" в Несебър изпрати абитуриентите от Випуск 2018

BOBSTH 14:51:31 16-05-2018
MH1449BO.026
Несебър - абитуриенти - изпращане

СУ "Любен Каравелов" в Несебър изпрати абитуриентите от Випуск 2018


София, 16 май /Константин Костов, БТА/
Тържествено и трогателно, с много усмивки, закачки и позитивни емоции, абитуриентите от Випуск 2018 на СУ "Любен Каравелов" в Несебър се разделиха със своето училище и своите учители, съобщиха от пресцентъра на община Несебър.
"Днес е ден, в който Вие напускате училищната скамейка и навлизате в потока на живота. Ставате господари на себе си. Няма вече наставленията и забраните от Вашите учители, от Вашия директор. Днес Вие се разделяте с училището, с класните стаи, с Вашите преподаватели. Макар и с усмивки, и с радост Вие трябва да се въоръжите с воля, труд и усърдие, за да преуспявате в живота. В словото си директорът подчерта, че "свободата не е само волност, да сториш всичко, за което си мечтал, а зрелостта е тежка отговорност за всеки успех или провал. Трябва да действате без страх от грешките си, да преодолявате провалите си.", казала в словото си към абитуриентите директорът на училището Тодорка Желязкова.
За изминатия път, за времето в училище и емоциите през 5-те години заедно говорила и класният ръководител, преподавател по география - г-жа Недялка Попова. Тя пожелала на 28-те абитуриенти, все "ярки индивидуалности" , да обиколят, в преносен смисъл, много пъти екватора, а въпросните обиколки да са пътешествия, вълнуващи срещи, изпълнени с много позитивни емоции.
Зрелостниците спазили и традицията да подаряват по нещо за училището. Тази година изборът им бил диспенсър за вода за учителската стая. Освен това директорът Тодорка Желязкова получила портрет на Любен Каравелов, патрон на училището, дело на ученичката Ива Задгорска.
Финал на емоционалното изпращане сложило право българско хоро, което се извило на улицата пред СУ "Любен Каравелов".
/МХ/