Плевенската филхармония подготвя юбилейна вечер за Милчо Левиев и концерти с Йордан Камджалов

Плевенската филхармония подготвя юбилейна вечер за Милчо Левиев и концерти с Йордан Камджалов

BOBSTH 10:13:02 16-05-2018
IS1011BO.003
Плевен - Милчо Левиев - Йордан Камджалов

Плевенската филхармония подготвя юбилейна вечер за Милчо Левиев и концерти с Йордан Камджалов


Плевен, 16 май /Малин Решовски, БТА/
Плевенската филхармония ще представи юбилейна вечер за Милчо Левиев с игрално-биографичен филм и концерт, съобщи в пресклуба на БТА директорът на филхармонията Любомир Дяковски.
Той уточни, че плевенските симфоници под диригентството на Константин Добройков ще изпълнят музиката към филма "Silent movie" от проекта "Една легенда на 80". Ако има и най-малка възможност, Милчо Левиев ще присъства на събитието, каза Дяковски и припомни, че при първото си идване в България след изгнанието, Милчо Левиев е изнесъл първия си концерт в Плевен.
Музикалното събитие е утре вечер - 17 май, от 19.00 часа, в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869".
Дяковски допълни, че усилено се подготвят и за концерта на 15 юни, когато на Плевенската филхармония отново като гост-диригент ще бъде маестро Йордан Камджалов. За солисти са поканени Бюлент Евджил /флейта/ от Турция, който ще изпълни "Венециански карнавал" от Г. Бричалди и "Швейцарски пастир" от П. Морлачи, и Георги Димитров /китара/ за представянето на Концерт за китара и струнен оркестър от Ф. Карули. Плевенска филхармония ще изпълни с Йордан Камджалов Симфония номер 4 от Чайковски. Този концерт ще прозвучи на 18 юни от 19.00 ч. в столичната зала "България" в рамките на фестивала "Софийски музикални седмици".
Огромно "Благодаря!" на маестрото, че се съгласи да бъде отново наш гост, каза директорът на Плевенската филхармония.
/Видеозапис на пресконференцията на Любомир Дяковски е излъчен в емисия БТА-Live/

/ИС/