С акции за почистване на учебните заведения в Търговище започнаха инициативите за Седмицата на Земята

С акции за почистване на учебните заведения в Търговище започнаха инициативите за Седмицата на Земята

BOBSTH 11:52:31 17-04-2018
PP1151BO.008
Търговище - Седмица на Земята - почистване

С акции за почистване на учебните заведения
в Търговище започнаха инициативите
за Седмицата на Земята


Търговище, 17 април /Боряна Димитрова, БТА/
С акции за почистване на дворовете в учебните заведения бе открита Седмицата на Земята в Търговище. Началото на поредицата екоинициативи бе дадено от 195 деца от детската градина "Осми март", които почистиха алеите и кътовете за игра в детското заведение, съобщиха от общинската управа.
Възпитаниците на ДГ "Снежанка", освен за двора, са се погрижили и за чистотата в района на детската градина. Акции вчера е имало и в детските градини "Здравец" и "Веселушко". В първия ден на седмицата започнаха и инициативите във II СУ "Проф. Никола Маринов" и II ОУ "Никола Вапцаров".
По осем детски градини и училища от община Търговище ще се включат с различни екологични дейности в Седмицата на Земята. Планирани са екоработилници, изложби, създаване на екокътове, образователни дискусии, засяване на цветя, билки и дървета. Предвидени са и конкурси за рисунка и различни спортни събития.
На 20 април Седмицата на Земята ще бъде отбелязана с концерт пред сградата на местната администрация. Тогава ще бъдат наградени и победителите в конкурсите на общината за най-привлекателно околоблоково пространство и най-добре поддържано дворно пространство в учебните заведения, допълват организаторите от общинската администрация.
/ПП/